Sophie Green Interior Architecture

SHANGHAI BIENALÉ
Pavillion
CHINA >

Exhibition
Pavillion


Shanghai,
China

SHANGHAI BIENALÉ - Pavillion - CHINA >

In may 2010, the new Universal Exposition was held in Shanghai. The theme was "Better City, Better Life" and the Expo 2010 was attended by around 70 million people. Conix Architects were approached to design and construct the Belgian pavillion, in the European section of the universal exposition, with a surface of about 5.600 m².

Conix Architects took their inspiration for the main structure inside the pavilion from a "Brain Cell", signifying both the artistic richness of Belgium and Europe, as well as its scientific achievements. The changing lights and colours of the Brain Cell symbolised the host city - Shanghai, "city of lights". And the multitude of visual effects in the pavilion also echoed the European Clair-Obscur movement and the Chinese shadow theatre.

LOCATION
Shanghai, China

SURFACE
5,600 m²

STATUS
Delivered 2010

PHASES
SGIA delivered for Conix Archiects:
Interior design concept consultation
Material and color selection consultation
Construction drawing of exhibition layout
Design/construction drawing of stand elements & furniture

CLIENT
JV Shanghai2010.be

TEAM
Conix Architects
Sophie Green (Interior Architect for CA)

PHOTOGRAPHY
James Ewing for Conix Architects

COPYRIGHT
Conix Architects

more in WORK SPACE