Sophie Green Interior Architecture

K&B
House
BRUSSELS >

staircase, attic

Attic conversion
custom stairs


Brussels
Belgium

K&B - House - BRUSSELS >

The owners of this 19th century detached family house just outside of the European Quarter in Brussels wanted to convert the attic in the property but only had limited access space. The family wanted to create more living space by turning the attic into a playroom, and SGIA was engaged to realise the project. The landing was refreshed, existing stairs renovated and staircase and surrounding area repainted; and the attic area was converted to useable living space with a new floor, re-painted walls and installation of heating. The attic access problem was solved by installing a suspended staircase that took advantage of the high ceiling height and overcame the limited available space.
stairs attic conversion
suspended staircase, space-saving, solution, attic access

LOCATION
Brussels, Belgium

SURFACE
50 m²

STATUS
Delivered 11/2015

PHASES
Design Concept
Stair Design
Execution Planning
Renovation Works

CLIENT
Private

TEAM
Sophie Green
Ana Rua

PHOTOGRAPHY
Tine Claerhout
Sophie Green

COPYRIGHT
Sophie Green Interior Architecture

more in RESIDENTIAL