Sophie Green Interior Architecture

H&G - Apartment - BRUSSELS >

Renovation of
private apartment


Brussels,
Belgium

H&G - Apartment - BRUSSELS >

Situated in Ixelles - the popular upper-residential area of Brussels - this one-level apartment within a three-storey maison conversion needed space re-optimization and a full interior renovation. The clients (who planned to rent the property out as an investment) approached SGIA to re-design the space, with the aim of minimising the dark-zone in the center of the floorplan and making the best use of the apartment's limited size and long layout.

A dressing and bathroom area was created in the bedroom - defined by a woodframe structure, built-in cupboards were commissioned, kitchen and living room were combined to create an open-plan living area and the ceiling was lowered in the hallway to accentuate the volume/feeling of space in the new living area. Finally the apartment was fully redecorated in a neutral color and materials scheme that would appeal to a wide group of people, while giving renters the freedom to personalize afterwards. Improved functionality of the space (with lots of additional storage) and maximised natural light and flow through the layout ensured that the apartment was rented out quickly.
small apartment, storage solution, dressing area, en suite, shower
re-design floorplan, 3d model

LOCATION
Brussels, Belgium

SURFACE
65 m²

STATUS
Delivered 05/2015

PHASES
First Draft to Project Completion
Design Concept
Execution Planning
Ordering and coordination of refurbishment
Project management and project execution

CLIENT
Private

TEAM
Sophie Green
Guillermo Moreno

PHOTOGRAPHY
Sophie Green

COPYRIGHT
Sophie Green Interior Architecture

more in RESIDENTIAL