Sophie Green Interior Architecture

A&G - House - BRUSSELS >

Kitchen with custom window bench

Renovation
and Redesign


Brussels,
Belgium

A&G - House - BRUSSELS >

Complete renovation and refurbishment of a 19th Century house in Brussels, Belgium. The clients - a family with children - wanted the design to reflect their passion for colours, light and space. Black and white graphic pattern tiling was added throughout the ground floor level, with sliding and glass doors maximising the natural light and available space. In the kitchen a custom picture window/bench brings the outdoors - indoors. Colour is used innovatively with a dark paint bringing focus to the original feature staircase while on the upper level bright painted floors create contrast between rooms. In the bathroom a new double walk-in shower and black herringbone tiling transforms the space.

sophiegreen / A&G / Private house 2018 from sophiegreen on Vimeo.

LOCATION
Brussels, Belgium

SURFACE
180 m²

STATUS
Delivered 2017

PHASES
First Draft to Project Completion
Design Concept
Execution Planning
Building Supervision

CLIENT
Private

TEAM
Sophie Green

PHOTOGRAPHY
Olaf Becker
Nicola Riva

COPYRIGHT
Sophie Green Interior Architecture

more in RESIDENTIAL